Female Orthodontist explaining boy braces

Aparat dental mobil

Dispozitive personalizate, realizate în laboratorul de tehnică dentară în urma amprentării maxilarului, acestea remediază anomalii dentare ușoare sau medii prin exercitarea de forțe controlate asupra dinților și maxilarelor.

Aparatele dentare mobile sunt recomandate copiilor, cu indicația de a fi purtate în permanență atât ziua cât și noaptea, mai puțin în perioada meselor și atunci când are loc igienizarea dinților. Se folosesc pentru o perioadă relativ scurtă, ca parte dintr-un plan de tratament mai amplu.

Din ce sunt alcătuite?

Plăcuță acrilică – baza aparatului, suportul pentru șurub și arcuri. Se realizează în laborator și poate fi colorată, cu model sau cu sclipici. Conferă stabilitate.
Croșetul este elementul de ancorare, cel care se prinde de molari sau premolari. Poate fi de mai multe feluri, în funcție de aparatul dentar realizat. Asigură imobilizarea aparatului.
Arcuri – au rolul de a mișca dinții în direcția dorită.
Șurubul este elementul activ și ajută la expansiunea arcadelor. Este activat de către medic în cabinet sau de către pacient acasă, cu ajutorul unei cheițe speciale.

WhatsApp Image 2019-03-10 at 18.26.09
WhatsApp Image 2019-03-10 at 18.25.54