Pulp disease, root canal treatment. Young woman at dentist

Coroane dentare estetice

Soluții Estetice Pentru o Dantură de Durată

Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinți lasă un loc liber pe arcadă și poate produce tulburări fizionomice, fonetice si masticatorii, tulburări care pot determina afecțiuni parodontale, articulare sau digestive. Când un dinte are o destrucție carioasă prea mare, atunci el va trebui acoperit cu o coroană dentară ca să poată rezista în continuare la presiunea masticatorie. Dacă dintele nu poate fi salvat și este extras, spațiul lipsă poate fi completat fie printr-o lucrare protetică, proteza dentară fixă pe care noi o putem realiza în mod clasic sau prin intermediul tehnologiei computerizate CAD-CAM și cu ajutorul unui implant dentar.

Dinți Ficși Realizați Prin Tehnologie Digitală

Coroanele dentare realizate prin această tehnologie pot fi din materiale estetice, ceramice, zirconiu, compozit, respectiv cele din materiale nobile si seminobile.

În ultimii ani, lucrările protetice metalo-ceramice au fost înlocuite cu cele de ceramică și zirconiu. Asta deoarece dioxidul de zirconiu este un material ușor, dar foarte dur, de culoarea dintelui care este frezat computerizat prin tehnologia digitală CAD-CAM. Ulterior, pe acest suport, ceramica este pictată manual de către un tehnician ceramist. Zirconiul este biocompatibil si nu generează alergii.

Adaptare Rapidă la Lucrarea Protetică

Coroanele din ceramică pe suport de zirconiu sunt mai ușoare decât cele pe suport metalic, fapt care facilitează adaptarea mult mai rapidă cu noile lucrări protetice. Zirconiul este translucid, având un aspect estetic foarte apropiat cu cel al dintelui natural, precum și o foarte mică afinitate cu placa bacteriană.

A dentist showing porcelain teeth to pacient
a happy young girl visitng her dentist